GÜNDEM

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski krizi fırsata çevirdi: 'Karantinada çocuk yapın!'

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında halka sokağa çıkmamalarını söyleyerek evde kaldıkları sürenin üremek için fırsat olduğunu ifade etti.

Dünyanın birçok ülkesinde koronavirüse karşı tedbir kararları alınırken bugüne kadar en ilginç yaklaşım Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'den geldi.

Cumhurbaşkanı Zelenski, Ukrayna’da uygulanmakta olan karantina uygulaması nedeniyle Ukraynalılara, mümkün olduğunca evden çıkmamalarını tavsiye etti.

NÜFUS AZLIĞI SORUNUMUZ VAR

Zelenski, sokağa çıkmayan Ukrayna halkına ilginç bir tavsiyede bulunarak “Ülkemizde nüfus azlığı sorunu var. Sanırım bu krizle mücadele etme zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Zelenski, katıldığı bir televizyon programında, Ukraynalılara mümkün olduğunca evde oturma çağrısında bulunarak, Ukraynalıların evde kitap okuyarak, film seyrederek vakit geçirebileceklerini söyledi.

GENÇLERE SESLENDİ: 'SANIRIM ZAMANI GELDİ!'

Zelenski, “Genç Ukraynalılara da bir çift sözüm var; biliyorsunuz, ülkemizde hala nüfus azlığı sorunu var ve bu sorun, hala güncelliğini koruyor. Sanırım artık bu krizle mücadele etme zamanı geldi” diye konuştu.

UKRAYNA'DA HAYAT DURDU

Ukrayna’da kabul edilen karantina çerçevesinde, gıda dükkanları, eczaneler ve benzin istasyonları dışındaki işletmeler, eğlence yerleri ve alışveriş merkezleri, kapatılmış durumda. Restoranların da ancak evlere servis şartıyla açık kalmasına izin veriliyor.

BÜTÜN UÇAK SEFERLERİ DURDURULDU

Ukrayna, 15 Mart’tan itibaren, diplomatlar ve oturum iznine sahip olanlar dışındaki bütün yabancılara iki haftalığına Ukrayna’ya giriş yasağı getirirken, bu sabahtan itibaren de yabancı ülkelerle bütün uçak seferlerine son verdi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri