GÜNDEM

Ünlü Kalp Cerrahı Mehmet Öz açıkladı! Koronavirüs ne zaman bitecek?

Herkes koronavirüs ne zaman bitecek? sorusuna cevap ararken açıklama ünlü Kalp Cerrahı Mehmet Öz'den geldi..

Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüsü can almaya devam ediyor. Koronavirüs ile ilgili merak edilen soruları dünyaca ünlü Türk kalp doktoru Prof. Dr. Mehmet Öz yanıtladı.A

Dr. Mehmet Öz; salgının ne zaman biteceğine, aşı çalışmalarının sürecine, alınan ve alınması gereken tedbirlere ilişkin konuştu.

İŞTE MEHMET ÖZ'ÜN KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Koronavirüs salgını ne zaman bitecek?
Virüs yeni olduğundan, ne zaman yavaşlayacağı veya tamamen biteceğini tahmin etmek şu an çok zor. Nisan ve Mayıs ayında sosyal mesafe kuralları koronavirüs sayısını etkileyecek ve yayılmasını yavaşlatacaktır. Bazı sağlık uzmanları, havanın ısınmasıyla (Mayıs-Haziran-Temmuz) virüs yayılmasının yavaşlayacağını düşünüyor. Çünkü virüs kabaracak ve havada dolaşmayacak. Ancak havaların soğumasıyla virüs dönebilir. O nedenle sağlık sistemi buna hazırlıklı olmalı!

Aşı çalışmalarında bir umut var mı?
Bazı firmaların aşı çalışması yapması güzel haber. Ancak 12-18 ay arasında aşının hazır olacağını tahmin ediyorum. Çünkü aşının güvenliği ve etkisinin ispatlanması lazım. Birden fazla klinik deneme içerdiği için 12-18 aydan önce aşı zor.

Sizce 100 bin-240 bin ABD'linin ölme ihtimali olduğu açıklamaları ne kadar gerçek?
Maalesef, böyle bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Bu tahminler ABD'nin önde gelen uzmanları tarafından söylendi. Eğer insanlar Dünya Sağlık Örgütü, Amerikan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü önerilerini izler, yerine getirirse, yüksek ölüm oranlarının olmasını engelleyebiliriz.

Yorumlar
Günün Manşetleri