GÜNDEM

Uzmanlar Koronavirüs için uyardı! İzmir'de de çıktı

Çin'un Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir'de Koronavirüs şüphesiyle 2 Çinli karantinaya alındı. Peki uzmanlar korona virüsü için ne diyor? Koronavirüs'ün ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, 23 Ocak'ta yaptığı toplantıdan sonra koronovirüsle ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmek için erken olduğunu açıkladı. Ancak uzmanlardan korkutan bir uyarı geldi. İşte detaylar...

Bugüne kadar çoğu Asya'da olmak üzere 10'dan fazla ülkede görülen koronavirüs en son Kazakistan'da da 4 kişide virüse rastlandı. Kaynağı bilinmediğinden gizemli hastalık diye nitelendirilen koronavirüs hakkında Çin'den önemli bir adım geldi. Uzmanlar koronavirüs hakkında korkutan 'mutasyon' ve 'kuluçka' uyarısında bulundu.

Çin genelinde 80 kişinin ölümüne yol açan, 2 bin 744 kişiye bulaşan virüs, çıkış yerinden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılıyor.

Yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor, ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkıyor. İleri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden olan virüs, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor.