GÜNDEM

Uzmanlardan kurban bayramı ve okullar için dikkat çeken öneriler

Bilim Kurulu Üyeleri koronavirüs kapsamında özellikle bayram ve okullar için alınması gereken tedbirler konusunda çarpıcı önerilerde bulundu., Uzmanlar Kurban Bayramında vekaletle kurban kesilmesini önerirken bir dönem hibrid eğitim yapılabilir tavsiyesinde bulundu.

En son 11 Haziran’da vaka sayısı binin altındaydı, sonrasında 1500’lere kadar çıktı. Korku dolu bekleyişin ardından 33 gün sonra bir ilk yaşandı ve rakam yine binin altına, 992’ye düştü.

Önümüzde Kurban Bayramı var, sonrasında ise okullar açılacak. Haliyle akıllardasoru işaretleri var. Peki koronavirüs salgınında hangi aşamadayız? Vaka sayıları ne zaman düşer? 2. dalga kapıda mı? Uzmanlar bu soruların yanıtlarını örnekler vererek cevapladı..

Mehmet Ceyhan: Günlük veriyle konuşmak yanıltabilir
Hürriyet'in haberine göre; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 2 gün önce 33 günün ardından vaka sayısının ilk kez 992’ye düşmüş olmasının sevindirici olduğunu ancak mücadelenin bittiği anlamı taşımadığını söylüyor.

“1000 ile 900 arasında aslında bir fark yok” diyerek virüsün hâlâ sanıldığından etkili olduğuna dikkat çekiyor ve “Mücadeleyi günlük rakamlar üzerinden değerlendirmek yanlış olur. En azından birer haftalık bloklar halinde düşüş yaşanmalı ki ‘İyi yoldayız’ diyebilelim. Yoksa günlük veriyle konuşmak yanıltabilir. Daha önce de 700’leri gördük ama akabinde artmıştı. Ne zaman sıfırı göreceğiz, o zaman ‘oh’ diyeceğiz” diyor.