GÜNDEM

Valilikler peş peşe duyurdu! İşte yeni koronavirüs kararları

Türkiye'de koronavirüs tablosunun kötüleşmesi sonucu valiliklerden yeni kararlar alındı..Ankara, Konya, Yalova, İzmir gibi bazı illerin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu hastalığın yayılımını kontrol altına almak adına yönelik ilave tedbirler aldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 ilimizde yeni kararlar alındı. Vaka sayılarının artması ile birlikte önlemi sıkılaştıran valiliklerden peş peşe uyarılar geldi..

Bilim Kurulu ise 17.00’de toplanacak. Saat 19.00’da Bakan Koca, basın açıklaması yapacak. Kurul sonrası başka iller için de benzer kararlar alınması bekleniyor.

Ankara, Konya, Yalova, İzmir gibi birçok ilde kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde düğün, nişan gibi organizasyonlarla toplu halde yapılacak doğum günü, akraba ziyareti, altın günü gibi tüm etkinliklere yasaklama getirildi. Yalova'da kamuda esnek mesai esasları belirlendi. Buna göre kamuda çalışan personel 1 gün çalışıp, 1 gün idari izinli sayılacak.

KONYA

Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karara göre, salgının kontrol altında tutulması ve yayılımının durdurulması amacıyla kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde ikramlı-ikramsız düğün, sünnet düğünü, nikah, nişan, kına, çetnevir, doğum günü gibi organizasyonlar yasaklandı.