GÜNDEM

Valilikten İmamoğlu açıklaması

İstanbul Valiliği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün düzenlenen Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na davet edilmediği iddialarını yalanladı.

İstanbul Valiliği, İstanbul depremi sonrasında kendi hesabından; "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay başkanlığında; İçişleri Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Valimiz, AFAD Başkanı ve ilgili kurum temsilcileriyle İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde 26 Hizmet Grubunun çalışmalarını değerlendirme toplantısı yapılıyor" şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bulunmuyor oluşunu davet edilmedi olarak düşünenler tepki göstermişti.

SÖYLENENLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Yapılan bu toplantı sonrasında gece boyunca sürecek Afet Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetlerinin, sabah 10.00'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Hasdal Yerleşkesinde tekrar değerlendirilmesinin kararlaştırıldığı, bugünkü toplantı için tüm katılımcıların bizzat orada bilgilendirildiği ve davet edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toplantıya davet edilmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar