GÜNDEM

Van'da minibüsün üzerine çığ düştü!

Van'ın Bahçesaray ilçesinde minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanırken 4 kişi de hayatını kaybetti.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsteki 7kişi sağ olarak kurtarılırken, diğer şahısları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Van Valisi Bilmez, yaptığı açıklamada, 'Çığ altında 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı" ifadelerini kullandı.

Van-Bahçesaray kara yolunda saat 17.00 sıralarında minibüsün çığ altında kalmasıyla ihbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 acil servis, kara yolları, güvenlik korucuları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çığ düşmesi kaybolan minibüs, yapılan arama çalışmaları sonucu bulundu.

Kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığı çalışmalar sonucunda minibüs bulunurken, içerisindeki Bahattin Karagülle, Fethi Turan, Sadık Türkeş, Nezih Turan ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan yolcular ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, minibüste olduğu değerlendirilen diğer yolcuları arama çalışmaları ise devam ediyor.

"YAKLAŞIK 200 KİŞİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR"

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Van Bahçesaray'da üzerine çığ düşen bir minibüsteki vatandaşlarımıza ulaşmak için AFAD, Jandarma, UMKE, Karayolları, Van Büyükşehir Belediye, 112 ve itfaiye ekiplerinden yaklaşık 200 kişi çalışmalara devam etmektedir." denildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri