GÜNDEM

Vergi borçlarını yapılandırmak için başvurular başladı! Vergi affı var mı? Vergi borçlarının faizi silinecek mi? Hangi vergi borçları taksitlendirilecek?

Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Vergi, prim ve diğer borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun TBMM Genel Kurulundan geçti. Peki Vergi affı var mı? Vergi borçlarının faizi silinecek mi? Hangi vergi borçları taksitlendirilecek? Borç yapılandırmaya nasıl başvurulacak? SGK, KYK borcu vergi yapılandırma başvuru ile ilgili tüm detaylar haberimizde

Vergi borcu yapılandırma kanunu için geri sayım başladı. Vergi borcu olanlar yapılandırma ile ilgili detayları merak ediyor. Yapılan açıklamaya göre 31 Ağustos 2020 yapılandırma için milat olarak kabul edilecek ve yıl sonuna kadar başvuru yapılabilecek. Peki Vergi, prim ve diğer borçların yeniden yapılandırılması için nereye başvurmak gerekiyor? Vergi borçlarının faizleri silinecek mi? Vergi borçları kaç taksitle ödenecek? Borç yapılandırması ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kanuna göre, vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak.

VERGİ YAPILANDIRMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

TBMM'de onaylanan kanun teklifi, Cumhurbaşkanlığı onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Böylece vergi yapılandırma başvuruları GİB üzerinden alınabilecek. Yapılandırmanın 16 Kasım Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe girmiş olması bekleniyor.