GÜNDEM

Viyana'da terör saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var! Viyana'daki saldırı sonrası son gelişmeler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sırasında ölü ve çok sayıda yaralı var. İşte Viyana saldırısının detayları ve son gelişmeler..

Avusturya'nın başkenti Viyana'da terör saldırısı düzenlendi. Kentin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen saldırıda en az bir şüphelinin öldürüldüğü, 7'si ağır 15 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Viyana'daki saldırıyla ilgili "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız" ifadesini kullandı. Öte yandan kamu yayıncı kuruluşu ORF’in İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, olayda ilk belirlemelere göre bir polisin ağır yaralandığı, saldırganlardan birinin öldürüldüğü bir diğerinin ise yakalandığı bildirildi. 

Bu arada Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, Avusturya Haber Ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu. Olay yerinde görevli Türk kökenli bir polisin, sivillere Türkçe bağırarak uyarılarda bulunduğu görüntülendi.

7 kişi hayatını kaybetti
Öte yandan saldırganın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi.  Bununla birlikte saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.