GÜNDEM

Volkswagen'in Türkiye yatırımında yeni gelişme

Volkswagen'in Türkiye’de kurmaya planladığı fabrikasıyla ilgili tarih belli oldu.

Volkswagen'in Türkiye’de fabrika kurma kararının ertelendiği ve Şubat ayından önce karar vermeyeceği belirtildi. Automobilwoche dergisinin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Volkswagen’ın Türkiye dışında yeni lokasyonları düşünmediği bildirildi.

Dergiye konuşan kaynak otomobil üreticisinin erteleme sonucu olarak kapasite konularıyla ilgili endişe taşımadığını ve üretim ağında yeterli arzının olduğu belirtildi.

Volkswagen Almanya'nın Habertürk'e verdiği bilgiye göre ise erteleme söz konusu değil.

Volkswagen yetkilileri, fabrika için daha önce 2020 yılı bahar ayını işaret ettiklerini belirterek, "Karar henüz verilmedi, görüşmeler sürüyor." ifadelerini kullandı

300 BİN ARAÇ ÜRETİM KAPASİTELİ

VW’nin ekim ayında kararını ertelemesinin ardından kararın yıl sonuna doğru açıklanması bekleniyordu. Şirket, erteleme sürecinde de Türkiye ile görüşmelerde nihai aşamada oldukları yönünde açıklama yapmıştı. Volkswagen, 2 Ekim'de Manisa'da 943 milyon 500 bin TL sermayeli 'Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ' unvanlı şirket kurmuş, şirketin Ticaret Siciline kaydı, kurulacak fabrikayla ilgili ilk adım olarak değerlendirilmişti.

Manisa'da kurulması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve yaklaşık dört bin kişilik istihdam yaratması öngörülüyordu. 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan fabrikanın 2022'de üretime geçmesi bekleniyordu.

Yorumlar
Günün Manşetleri