GÜNDEM

Wayfair skandalında akılalmaz detaylar!

Tüm dünya iki gündür insan ticaretine ilişkin korkunç haberlerle çalkalanıyor. Dünyanın önde gelen online mobilya mağazalarından Wayfair’in internet sitesi üzerinden çocuk kaçakçılığı yapıldığı iddia ediliyor. Konu ile ilgili akılalmaz detaylar var. Tüm ayrıntılar haberimizde..

Skandal iddia, genel merkezi ABD’nin Boston şehrinde bulunan Wayfair’in çok basit bazı ürünlere fahiş fiyatlar biçmesi ile patlak vermişti. Daha sonra satışa sürülen bu ürünlere ABD’de aranan kayıp çocukların isimlerinin verildiği belirlenince ortalık ayağa kalktı..

Olay Türkiye'de de büyük tepkilere sebep olunca AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili açıklama yaptı. Ömer Çelik, “İşin bize yansıyan bir boyutu söz konusuysa güvenlik birimlerimiz, adliyemiz inceleyecektir. Bu gündemi ilgililere bildirdik” dedi.

Bu iddiaları doğrular nitelikteki bir olay şöyle: ABD’de aranan çocuklardan birisinin ismi Reynold Halley. Sitede 4 bin dolara satılan halının markası ise Reynold Hand. Aynı model/kalite halıların piyasa değeri ise 20 dolar civarında.

Bazı mobilya ve ürünleri tıklandığında ise sadece giyim ürünlerinde olması gereken boy/beden ölçüleri yer alıyor. Bu urünlerin isimleri de kayıp çocukların isimleri ya da dosya numaraları ile örtüşüyor. Bu ve benzeri çok sayıda örnek bu portal üzerinden çocuk ticareti yapıldığı şüphesini uyandırıyor.