GÜNDEM

WhatsApp Türkiye'de kaç kullanıcı kaybetti?

Gizlilik sözleşmesi nedeniyle skandal bir adıma imza atan WhatsApp'a tepkiler dinmek bilmiyor. Milyonlarca kişi Telegram, BİP ve Signal gibi uygulamalara geçerken WhatsApp'ın bu süre zarfında 2 milyon kullanıcıyı kaybettiği ortaya çıktı.

Son dönemde WhatsApp üzerine yoğun bir protesto kampanyası yürütülüyor. Peki Türkiye’de kaç kişi WhatsApp uygulamasını sildi?

Bir süre önce WhatsApp’ın sahibi olan Facebook kullanıcı sözleşmesinde bir değişikliğe gitti. Gidilen bu değişiklik ile birlikte kullanıcıların WhatsApp verilerini Facebook ve Facebook şirketlerinin paylaşılmasına izin verilecekti.

Facebook gelen tepkiler üzerine bu sözleşmeyi Avrupa’da uygulamayacağını açıkladı. Fakat Türkiye ve daha birçok ülkede bu sözleşmenin geçerli olacağı açıklanmıştı. Bu durum doğal olarak Türkiye‘de dahil pek çok ülkede tepkiyle karşılandı. Bu tepkiler sonrasında kullanıcılar WhatsApp‘ı silerek Telegram ya da Signal gibi alternatif uygulamalara yönelmeye başladılar.

2 MİLYON KULLANICI KAYBETTİ

Yine de WhatsApp’ın bu dönemde 2 milyon kullanıcıyı kaybettiği ortaya çıktı. Yani son birkaç haftada 2 milyon kullanıcı WhatsApp’ı telefonundan silmiş durumda. Hali hazırda pek çok kişi WhatsApp’ı silmese de mesajlaşma tarafında diğer uygulamaları kullanmaya başlamışlar. Bu da ayrı bir istatistik.

Yorumlar
Günün Manşetleri