GÜNDEM

Yalan söyleminden dolayı İmamoğlu'na tepkiler sürüyor

Yarın açılması beklenen 'Kemerburgaz Kent Ormanı' havadan görüntülendi. Ak Parti döneminde yapımına başlanan Kemerburgaz Kent Ormanını İmamoğlu sahiplenmişti. Bu durum sosyal medyada tartışmalara neden oldu. İmamoğlu'na tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yarın açılması beklenen 'Kemerburgaz Kent Ormanı' havadan görüntülendi. Ak Parti döneminde yapımına başlanan Orman'ı, İmamoğlu sahiplenmişti. Bu durum sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 'İmara değil halka açıyoruz' demek, sanki önceki yönetim bu ormanı imara açmak istemiş gibi bir algı yaratılıyor. Bu büyük bir vicdansızlıktır" dedi. Çevre sakinleri de kent ormanında uzun süredir çalışmaların yapıldığını söyledi.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
İBB,  "Kemerburgaz Kent Ormanı'nı İmara değil halka açıyoruz"  sloganı ile bir kampanya başlattı. Konuyla ilgili ana caddelere pankartlar asıldı, bazı gazetelere tam sayfa ilanlar verildi. Gazetelere verilen ilanda,  bir milyon 600 bin metrekarelik alanı kapsayan 1. Etabın 26 Ekim 2019 tarihinde açılacağı vurgulanan ilanda "Açıyor ve size teslim ediyoruz" denildi.


TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DA TEPKİ GÖSTERDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Basın Müşavirliği konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"Kemerburgaz Kent Ormanı'nı, yeni yapılmış veya daha önce imara açılıyormuş gibi lanse ederek, 'İmara değil, halka açıyoruz' şeklinde sosyal medya paylaşımları yapmanın halkı yanlış bilgilendirmekten öte başka bir amacının olmadığı aşikardır".

Yorumlar
Günün Manşetleri