GÜNDEM

Yalova Belediyesi'nde büyük vurgun! Paraları alıp kaçtı

Yalova Belediyesi'nde bir işçinin, belediyeye ait yüklü miktarda parayla ortadan kaybolması üzerine belediye şahısla ilgili suç duyurusunda bulundu. Olayın perde arakasında Belediye yönetiminin olduğu iddia ediliyor.

Yalova Belediyesi Muhasebe Servisi'nde çalışan R.E adlı bir personelin, belediyeye ait yüklü miktarda parayla ortadan kaybolması üzerine belediye şahısla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yalova Belediyesi'nin muhasebe biriminde çalışan R.E., 2 gün önce ortadan kayboldu. Personele cep telefonundan da ulaşamayan yetkililer, belediyenin banka hesaplarını incelediklerinde R.E. tarafından Bulgaristan’daki bir paravan şirkete para aktarıldığını tespit etti.

R.E.'nin en az 22 Milyon TL'yi Bulgaristan'da kurulan paravan bir şirkete zaman içerisinde aktardığı iddia ediliyor. 

Bunun üzerine tüm muhasebe kayıtlarını mercek altına alan Yalova Belediyesi yetkilileri, R.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yalova Belediyesi'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, bir belediye çalışanının yapmış olduğunu tespit ettiğimiz suç nedeniyle Emniyet Müdürlüğü (KOM)’ne başvuru yapılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığına ayrıntılı suç duyurusu yapılacağı kaydedildi.

PEKİ OLAYIN BELEDİYE YÖNETİMİYLE ALAKASI VAR MI?

NETHABER ÖZEL/ Olayın ayyuka çıkmasının ardından farklı iddialar gün yüzüne çıkmaya başladı. İhbar hattımıza Yalovo Belediyesinin para kaçırma mevzusunu bir hafta boyunca sakladığı aktarıldı. Belediyenin kayıp olan parayı iç etme operasyonu başarısız olunca savcılığa ve medyaya taşıdığı öğrenildi.

Para aktarma ile herhangi bir yetkisi olmayan belediye işçisinin 22 Milyon TL'lik vurgun yapıp ortadan kaybolma iddiasını çürütürken Belediye yönetiminin yolsuzluk yapıyor olması ihtimalini güçlendirdi.

YALOVA'DAKİ CHP YÖNETİMİ YOLSUZLUK MU YAPIYOR?

Para aktarımı mevzusunun bir hafta boyunca hem savcıdan hem de medyadan saklanması büyük şüphe uyandırdı. CHP'li belediyenin bu olayı sessiz sedasız kapatmaya çalışması yolsuzluk mu yapılıyor sorusunu akıllara getirdi. Aynı şekilde, bu olayın bir imza yetkisi bile olmayan, para transferi imkanı olmayan bir işçinin, üstüne yıkılma durumunun olabileceği iddia edildi.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri