GÜNDEM

Yapımcı yönetmen Hasan Yıldız: 'Kadına şiddet korkunç bir davranış'

Yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Mücadele Günü'' dolayısıyla düzenlenen kongrede konuştu.

Yetenekli yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız mesleki başarıları kadar sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de adından sıkça söz ettiriyor.

Yıldız Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi MYO, Medya İletişim Kulübü ve Yıldızlar Tanıtım Organizasyon ortaklığında, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Mücadele Günü'' dolayısıyla ülkemizde ilki düzenlenen Öğrenci Kongresinde çok sayıda akademisyen, bürokrat ve öğrencinin hazır bulunduğu toplatıda konuştu.

Açılış konuşmasının Kongre Düzenleme Kurulu başkanı Dilara Işık’ın yaptığı yaptığı toplatıda kürsüye çıkan Yıldız konuşmasında, “Kadına şiddet olarak kısaca özetlenen hadiselerin hiç kuşkusuz bu basit tanımlamadan çok daha trajik ve derin anlamı var.'' dedi.

BU DURUM BİR İNSANLIK SUÇU

'Son yıllarda sadece ülkemiz değil tüm dünyanın en öemli utancı. Gün geçmiyor ki; sosyal medya, gazeteler ya da televizyonlarda bu noktayı işaret ede bir haberle karşılaşılmasın.'

'Aslında birçok konu gibi bu da temelde bir ahlak, eğitim ve empati sorunu. İşte bu soruna yönelik bugün hem kamusal hem de özel alanda çok sayıda çalışma yapılıyor. Bir araya gelerek düzelediğimiz bu kongrede bunun bir parçası aslında. Gençlerle yıllardır sayısız kongrede bir araya geldim.'

HAYIR DEMEK BİLE ÇOK ÖNEMLİ

'Bugün de yine onlarla birlikte ve onlara farklı bakmalarını öğütlediğimiz bir kongreni içerisindeyiz ve başta çok farklı algılansa da, hayır demek bile bu sorunun çözümüne yönelik önemli bir adım.'

Yıldız konuşmasının son kısmında ise ''Kendisinden farklı bir cinse sırf daha güçsüz diye diye fiziksel veya ruhsal anlamda şiddet uygulamak, baskı kurmak, kişilik problemlerinin bence en büyüğü. İnsanoğlunun hikayesi kadın-erkek bir araya yazılan bir hikaye ve bu hikayenin en güzel parçası kadın. Hikayelerinizi güzelleştirmek yerine çirkinleştirmek ise yapılacak en korkunç davranış şekli.” ifadelerini kullandı.

Kongre sırasıyla, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Aslan ve öğrencilerin dört oturumda sunduğu 13 tebliğ ile devam etti. Kongrenin kapaanış konuşmasını ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğr. Gör. Hacı Kaya yaptı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri