GÜNDEM

Yargıtay'dan boşanma davalarına emsal olacak karar!

Yargıtay bir boşanma davasında emsal bir karar daha imza attı.. Artık eşini terk etmeye zorlayan eş, terk etmiş sayılacak!

Boşanma davalarına emsal olacak olay Bartın'da yaşandı. Aile Mahkemesinde görülen davada verilen kararı Yargıtay bozdu.Yargıtay, eşini evden kovduktan sonra 'beni terketti' diyerek boşanma davası açan eşi haksız buldu. Yargıtay, eşini evden kovanın, "terk" nedeniyle dava açamayacağınına karar verdi..

TERK NEDENİYLE DAVA AÇAMAZ
Bartın Aile Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay, '' Mahkemece tarafların terk hukuki sebebi ile boşanmalarına karar verilmiştir. Yapılan yargılama ve toplanan delillerden, davacı erkeğin davalı kadını kovmak sureti ile terke zorladığı anlaşılmaktadır. Türk Medeni Kanunu'nun 164. madesi gereğince boşanma davası açma hakkı terk edilen eşe aittir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan eşte terk etmiş sayılır ve terk nedeniyle dava açamaz'' dedi.

DAVA AÇMA HAKKI KADININ
Yargıtay ayrıca eşini evden kovan kocanın 'Terk' nedeni ile dava açamayacağını vurguladı ve dava açma hakkının kadına ait olduğunu belirtti..

Yorumlar
Günün Manşetleri