GÜNDEM

Yazarımız Cengiz Gülaç'ın yazısı sonrası istifa etti

Yazarımız Cengiz Gülaç, katıldığı bir panelde darbecilere ilişkin skandal ifadeler kullanan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ı sert sözlerle eleştirmişti. Gülaç'ın ses getiren yazısından sonra Yaramış'ın, Türk Tarih Kurumu'nun Twitter adresi üzerinden yapılan açıklama ile istifa ettiği duyuruldu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış Afyonkarahisar'da düzenlenen bir panelde "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor" açıklaması büyük tepki çekmişti.

Skandal ifadelere köşesinde sert sözlerle tepki gösteren Cengiz Gülaç'ın, 'Bugün Fetullah'ın itlerine af dileyen yarınını garanti etti!' başlıklı yazısı ses getirdi.

Cengiz Gülac, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ı istifaya götüren yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Türk Tarih Kurumu Başkanı darbecileri de affetmemiz gerektiğine dair bir şeyler söylemiş. Ne demiş, niye demiş, iyi mi etmiş, kötü mü etmiş? Bir hafta sonra yanlış anlaşıldığını söylese de fırtınalar koptu.

Zerre umurumdaysa Allah beni kahretsin!

Olur da bir gün devran dönerse diye peşinen kendisine nedamet belgesi hazırlayanlara inat…

Her kim Fetullah’ı zerre meşrulaştırmaya çalışıyorsa Allah onu kahretsin!

AHMET YARAMIŞ İSTİFA ETTİ

Türk Tarih Kurumunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "14 Temmuz 2020 tarihinde '15 Temmuz'u Anlamak' konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa etmiştir." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri