GÜNDEM

Yeni koronavirüs tedbirleri yolda! Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den önemli açıklama

Koronavirüs salgınında yükselen rakamların ardından gözler kabine toplantısına çevrildi. Toplantının ardından hangi kısıtlamaların getirileceği merak edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Özlü, olası yasak kararlarına ilişkin detaylar verdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, 'somut tedbirler' kapsamında bazı kararlar aldı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü; özellikle restoran ve kafelerde salgın yokmuş gibi hayatın devam ettiğini vurgularken işi olmayanın sokağa çıkmaması gerektiğini, toplu taşıma kullanmaması gerektiğini aktardı. 

 A Haber canlı yayınına konuk olan Özlü; "Gerçekten salgında yükselme var. Avrupa ve dünya için de aynı durum söz konusu. Mutlaka bu vaka sayısını indirmemiz gerekiyor, ilerleyen günlerde daha güçlü bir dalganın geleceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla tedbirlere ihtiyacımız var." dedi.

Özlü şunları söyledi:

Bulaşmada en önemli faktör kapalı alanlarda hastalığın yayılması. Sokaklarda caddelerde, merkezlerde, kafelerde, restoranlarda, AVM'lerde ortaya çıkan kalabalıklaşmayı azaltacak tedbirler kaçınılmaz gibi duruyor.