GÜNDEM

Yeniden sokağa çıkma ve seyahat yasağı geliyor

Normalleşme adımları kapsamında yasakların kaldırılması ile vaka sayılarında artış yaşanmaya başladı. Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00’de video konferans yöntemiyle toplanacak. Peki sokağa çıkma ve seyahat yasağı gelecek mi?

Normalleşme sürecinde vatandaların rahat davranması nedeniyle koronavirüs rakamları artıyor. Türkiye'de ise ikinci dalga endişesi hakim olmaya başladı.  Koronavirüs Bilim Kurulu bu durumu görüşmek için bugün toplanıyor. Ardından saat 19.00’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak. Günlük vaka sayılarının artması nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı yeniden gelebilir..

VAKA SAYILARI 1500 CİVARINA SABİTLENDİ
Bakan Koca, dünkü koronavirüs rakamlarını açıklamış ve uyarmıştı. Dün Covid-19 nedeniyle 17 kişi daha hayatını kaybederken, 1467 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. Koca, ''Yeni vaka sayısı dünkünden 125 az. Hastaneye yatışı yapılan yeni hasta sayısı 210. Yoğun bakım hasta sayımızda 10 artış var. Pozitif tanı sayısının 1.000’in üstünde seyrettiği son tablolarda bazı bölgeler ve grup davranışları etkin" paylaşımı yaptı.

TÜM TÜRKİYE'DE ZORUNLU OLSUN
İşte bu veriler ışığında Bilim Kurulu üyeleri, tüm Türkiye'de maske takmanın zorunlu hale getirilmesini önerdi. Bilim Kurulu üyelerinin, geçtiğimiz toplantıda da günlük vaka sayılarında artışa dikkat çekerek hafta sonları sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması istedikleri öğrenilmişti. Bugünkü toplantıda yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi bekleniyor...

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri