GÜNDEM

Yerli otomobilin resmi kaynaklardan yayınlanan fotoğrafları

Türkiye'nin ilk yerli otomobili diye paylaşılan çoğu fotoğraf gerçeği yansıtmıyor. Peki yerli aracın gerçek fotoğrafları nerede? İşte yerli otomobilin resmi kaynaklardan paylaşılan gerçek fotoğrafları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli arabanın 27 Aralık'ta tanıtılacağını duyurması üzerine tüm ülkede meraklı bekleyiş başladı. Sosyal medyadan yayılan fotoğraflar ise merakları perçinlemeye devam ediyor. Lakin yerli arabanın fotoğradı diye yayınlanan çoğu fotoğraf gerçeği yansıtmıyor. Peki yerli otomobilin gerçek fotoğrafları hangisi? İşte resmi kaynaklardan yayınlanan gerçek yerli otomobil fotoğrafları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtım tarihini açıklamasının hemen ardından ilk paylaşım Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank yerli otomobille birlikte çekilmiş fotoğrafını ve yerli otomobilin yapımına ortak olan firmaların sahipleriyle çekilen fotoğraflarını paylaştı.

Varank'ın paylaştığı bu fotoğraflar yapımı bitmiş olan yerli tomobile it en son çekilen gerçek fotoğraflar olarak kayıtlara geçti. Varank'ın paylaştığı bu fotoğraflara beğeni ve yorum yağdı. 

Varank'ın paylaşımlarından sonra ilk paylaşım ise Türkiye'nin Otomobil'i isimli onaylı Twitter hesabı üzerinden yapıldı. ''Türkiye’nin Otomobili ile tanışmak için geri sayım başladı... Her gün 14.30’da yeni bir detayı keşfetmek için bizi takip etmeye devam edin.'' notuyla paylaşılan fotoğraflar Sanayi Bakanı Mustafa Varank tarafından retweet edilerek on binlerce insanın beğenisine sunuldu.