GÜNDEM

Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bilim Kurulu üyesinden kısıtlamalar ve aşıyla ile ilgili önemli açıklamalar

Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, aşı çalışmaları ve yılbaşındaki kısıtlamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yeni kısıtlamalar gelecek mi? Aşıların başarı oranları düşer mi? Aşı zorunlu mu olacak? Tüm soruların cevapları haberimizde..

Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz koronavirüs salgını hakkında birçok konuda açıklamalar yaptı. Merak edilen sorulara yanıt veren Kayıpmaz aşıların gelmesiyle incelemelerin yapılacağını ve incelemeler sonucu aşılanmaya başlanacağını belirtti. Peki Bilim Kurulu yılbaşı konusunda ne düşünüyor? Yılbaşında 4 günlük kapanma olacak mı?

Yılbaşında dört günlük kapanmanın Bilim Kurulu tarafından daha öncede konuşulduğunu söyleyen Kayıpmaz, bu tarz kalabalık etkinliklerin yapılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

 Faz 3 çalışmalarının değerlendirilmesiyle geçici erken kullanıma izni verileceğini ve aşının kullanıma başlanacağını belirten Kayıpmaz, incelemenin yaklaşık iki hafta süreceğini ve aşılamanın 25 Aralık'tan itibaren risk grupları başta olmak üzere başlayacağını söyledi.

Aşıların başarı oranları düşer mi?

Aşıların başarı oranlarını değerlendiren Kayıpmaz, "Aşılarda yüzde 60 oranını geçen aşıları başarılı olarak kabule edebiliriz. İlk yapılan değerlendirmelerde elde edilen verilerde aşıların yüzde doksan oranında koruma sağladığı belirtildi.