GÜNDEM

Yunanistan depremi sonrası Türkiye için endişelendiren açıklama!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Yunanistan'ın Girit adasında meydana gelen depremin ardından kritik bir açıklamada bulundu.

AFAD'ın verilerine göre, Akdeniz'de Yunanistan'ın Girit Adası'nın güneyinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem yerin 6.6 kilometre derinliğinde kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu.

Depremi Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise 6 büyüklüğünde olarak duyurdu. Prof. Şükrü Ersoy, depremi Haber Global'de değerlendirdi.

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan ilk açıklamada, 'Akdeniz'de, Girit Adası yakınlarında saat 15.51'de 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz' denildi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 6.0 olarak duyurdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremi Haber Global'de değerlendirdi:

'Burası depreme çok yatkın bir yer. Buralarda depremler oluyor 5'e varan. Şimdiki deprem Girit'in güneyindeki Afrika kıtasına daldığı bir zonda meydana geldi. Burası hem Yunanistan hem de Türkiye için en kritik yerlerden. 7'nin üzerine çıkabilecek depremler oluşturabilir.

Umarız ki, müstakil bir deprem olsun. Potansiyel olarak deprem oluşturma riski var. Bu bölgeler hem depreme hem tsunamiye yatkın yerler. Dikkatle izliyoruz. Umarız Girit Adası'nda bir hasar yoktur.

Burası çok özel bir yer. Bence Türkiye'nin de en tehlikeli depremler ve tsunamilerinin olabileceği bir yer. Türkiye'den en büyük Kuzey Anadolu'da olur ama diğer tehlikeli yerimiz, belki daha tehlikeli kabul edebileceğimiz bir yer. Hem volkanizma hem tsunami hem deprem yaratabilecek bir yer.

Burayı diğer yerlerden biraz ayrı tutmak gerekir. Zaten müstakil bir deprem değilse, gelirse daha büyüğü gelir, 6.4 onun artçısı sayılır. Şu günlerde zaten tedirginiz umarız böyle bir depremle ilgili bir etkileşim olmaz diye umut ediyorum.

Yorumlar
Günün Manşetleri