GÜNDEM

Yunanlılar göçmen botunu batırmaya çalıştı! Yalvardılar ama...

 Yunan sahil güvenlik mültecilerle dolu bir botu batırmaya çalıştı onları kurtaranlar ise Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri oldu. İşte olayın an be an görüntüleri..

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında inanılmaz mücadele! Yunan sahil güvenlik unsurları tarafından bulundukları bot batırılmaya çalışılan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı. o anlar ise böyle görüntülendi..

Bugün, Yunanistan'a botla geçmek için yola çıkan göçmenler neye uğradığını şaşırdı. Ölümle burun buruna gelen göçmenlerin o anları görüntülendi. Yunanlılar önce yanlarından hızla geçti daha sonra yanlarına yaklaşıp, uzun sopalarla göçmenlere vurdu. Yunan sahil güvenlik ekiplerince göçmenlerin yanında havaya ateş açıldığı da görüldü.

Yunan sahil güvenlik unsurlarının göçmenlerin botunu batırmaya çalışması, kameralara anbean yansıdı. Yunanistan'a geçmek için hareket halindeyken denizde zor durumda bırakılan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edirne’den Yunanistan’a geçmek isterken Meriç Nehri üzerindeki adacıkta 12 saat mahsur kalan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup göçmeni AFAD ekipleri kurtardı. Göçmenler, insan tacirlerinin Yunanistan diye kendilerini adacığa bıraktığını öne sürdü.