GÜNDEM

Yürek dağlayan bu görüntülere dünya sessiz kalıyor!

İdlib’de Esed rejiminin saldırıları sonrası sivil halkın durumu içler acısı.. 1 milyona yakın insanın durumuna tüm dünya seyirci kalıyor. İşte yürek burkan görüntüler..

Türkiye, Rusya ve İran arasında imzalanan Astana Anlaşması'na rağmen, çatışmasızlık bölgesi İdlib’de Esed rejiminin saldırıları devam ediyor. Türkiye sınırına doğru kaçmaya çalışan sivillerin durumu ise görenlerin içini sızlatıyor. Çocuklar çamur tarlasına dönen çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. 

Dünyanın, vicdan sınavından geçtiği bu dönemde, Suriye'de savaştan kaçan savunmasız sivillere sınırlarını açan ve Suriye içinde de korumaya çalışan tek ülke Türkiye oldu.

Türkiye'nin ülke içinde ve Suriye'de kurduğu çok sayıda çadır kamplar, siviller için yaşam alanı oluştururken, dünya ise bu görüntüleri sadece seyrediyor..

Esed rejimi saldırılarından en çok etkilenenler ise çocuklar ve kadınlar… Bazılarının ayaklarında ayakkabısı, üstlerinde kazak olmadan kar ve yağmurun oluşturduğu çamur kamplar içinde yaşamını sürdüren Suriyeli çocuklar, savaşın korkunç ve ürkütücü boyutuna rağmen çocukluğunu yaşamaya çalışıyor.