GÜNDEM

Zonguldak koronadan ölüm oranında İstanbul'u geride bıraktı

30 büyükşehir ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerimize eklenen Zonguldak'ta koronavirüsten dolayı ölüm oranı İstanbul'u geçti.

Salgına karşı alınan önlemler kapsamında 30 büyükşehir dışında sokağa çıkma yasağı uygulanan tek şehrimiz Zonguldak, koronavirüs kaynaklı yaşanan ölümlerde ilk 10 il arasında birinci sırada bulunuyor.

NÜFUSU YARIM MİLYONU GEÇTİ

Geçtiğimiz haftalarda 30 büyükşehir ve Zonguldak şehirlerini kapsayan şehir giriş çıkışlarının kısıtlanması sonrasında, bu kentlerdeki korona vakalarının önüne geçebilmek için hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasağı ilan edildi.596 bin nüfuslu Zonguldak, koronavirüs vaka sayısının fazla olması nedeniyle 30 büyükşehirle birlikte tedbirlerin uygulandığı şehirlerden biri oldu.

KORONADAN KAYNAKLI ÖLÜM SIRALAMASINDA BİRİNCİ

Zonguldak'ın bu kapsama dahil edilmesi elbette boşuna değil. Kent, 81 il içinde nüfusa göre kıyaslama yapıldığında en çok vaka ve ölüm oranına ev sahipliği yapıyor.

Paylaşılan bilgilere göre Zonguldak, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden insanların sıralandığı ilk 10 şehir listesinin ilk sırasında yer alıyor. Ölüm sayısında İstanbul'u geçen şehir, korona vaka yoğunluğunda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'nın ardından 6. sırada bulunuyor.

%60'I AKCİĞER HASTASI

Zonguldak, 1,5 kilometre karelik alanda kömür tozu püskürten 7 termik santrale sahip bir şehir. Bu nedenle kentte yaşayan insanların yüzde 60'ı akciğer hastalıklarına yakalandı. Bu durum da koronavirüsün, solunum yolu rahatsızlığı olanları daha çabuk etkilediği gerçeği ile birlikte düşünüldüğünde korkutucu bir tablo ortaya koyuyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri