GÜNDEM

Zoom programı nedir, nasıl kurulur, tehlikeli mi? Zoom programı indirme, Türkçe yapma

Koronavirüs salgını sebebiylebirçok işini evden halletmek isteyen vatandaşlar görüntülü görüşme programı Zoom kulanmak için arama motorlarında Zoom programı nasıl kurulur şeklinde sorgular yaptı. Zoom programı indirme adımlarını öğrenmek isteyen binlerce kullanıcı internet üzerinde bu konuda araştırma yapıyor. Peki Zoom programı nasıl indirilir, nasıl Türkçe yapılır? Zoom Meeting uygulaması güvenilir mi? İşte merak edilen soruların cevapları...

Koronavirüs salgını sebebiyle evde kalan milyonlarca insan dışarıda halledecekleri işlerini sokağa çıkmadan halledebilmek için çeşitli görüntülü konuşma programlarını indirmeye başladı. O programlardan biri de Zoom Meeting görüntülü konuşma programı. Birden çok kişiyle görüntülü olarak iletişim kurmanızı sağlayan Zoom Meeting kullanıcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Peki Zoom programı nasıl kurulur? Zoom Meeting indirme adımları nelerdir? İşte Zoom hakkında merak edilenler...

ZOOM MEETİNG PROGRAMI NASIL KURULUR?

Bİrden fazla kullanıcının aynı anda görüşme yapabilmesini sağlayan Zoom Meeting uygulması karantina günlerinin gözdesi olmaya devam ediyor. 

Öncelikle ‘zoom.us’ adlı sitenin kendi ana sayfasını açmak gerekiyor. Açılan ekran üzerinden Sign Up Free seçeneğine tıkladıktan sonra çıkan ekrana mail adresi yazılıyor. Mail adresine gelen doğrulama linki alındıktan sonra Download ve Run Zoom dedikten sonra programı indirme işlemi tamamlanıyor.

Zoom uygulamasını indirdikten sonra ana ekran üzerinde yer alan ifadeler kısmında; online ders yapmak için tıkla, yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı İngilizce seçenekler yer alıyor. Öğretmenler online ders yapmak için ‘New Meeting’, yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler ‘Join’, ders planlama kısmı ise ‘Meetings’ olarak yer alıyor.

Yeni bir ders başlatmak için “New Meeting” ikonuna tıklanıyor. Burada verilen meeting ID numarası öğrencilere veriliyor. Öğretmenler, Start Meeting tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrenciler ile ID'yi paylaşıp derse başlayabiliyorlar. Öğrencileri verilen ID ile Zoom uygulaması üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmadan derse katılım sağlayabiliyor.

ZOOM MEETİNG GÜVENİLİR Mİ?

Covid-19 salgını nedeniyle evden çalışma sistemine geçen birçok işyeri ve uzaktan eğitim veren dünyanın her yerinde çok sayıda eğitim kurumu ile okullar video konferans uygulaması Zoom Meeting kullanmaya başlamıştı.Amerika’da sosyal medyada bir anda Zoombombalama (Zoombombing) diye tepki toplayan çok sayıda vaka ortaya çıkınca program güvenilirliği ve sızıntılar hakkında ‘veri gizliliği ve bilgi güvenliği ihlali' gerekçesiyle New York Başsavcılığı geçen hafta inceleme başlattı.

ZOOM TEHLİKELİ Mİ?

Dünyanın birçok yerinde karantina sürecindeki vatandaşların gözdesi haline gelen Zoom Meeting programının henüz net bir şekilde ortaya çıkarılmış bir gücenlik zaafiyeti belirlenememesine rağmen bazı şüpheler ve güvenlik açıkları endişesi uygulamanın tehlikeli olduğu algısı oluşturmaya başladı.

ZOOM UYGULAMASI NASIL TÜRKÇE YAPILIR?

Zoom uygulaması İngilizce bir programdır. Zoom için henüz Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri