KİM KİMDİR

Aziz Yıldırım

Aziz Yıldırım

Aziz Yıldırım aslen Diyarbakır Erganili. 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı seçilen Aziz Yıldırım bu koltuktan 20 yıl sonra Ali Koç'a büyük bir farkla yenilerek 2018 seçiminde kalktı.

1952 doğumlu olan Aziz Yıldırım, orta öğrenimini Düzce'de yaptı. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden inşaat mühendisi olarak mezun oldu. NATO Altyapı ihalelerine katılma yeterlilik belgesi olan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir.

Eşi Gonca Yıldırımaziz yıldırım

Aziz Yıldırım ve Gonca Çelikkıran’ı Fenerbahçe Kulübü bir araya getirdi. Yıldırım Fenerbahçe Spor Kulübünde reklam müdürü olarak çalışan Gül Çelikkıran’ın kardeşi olan Gonca’yı görür görmez etkilendi. Ancak o dönem Yıldız Yıldırım’la evli olan Aziz Yıldırım boşanmayı beklemek zorunda kaldı. 

İlk karısı kimdi?
yıldız

Aziz Yıldırım genç eşinden önce Yıldız Yıldırım ile evliydi. Bu evlilik Aziz Yıldırım, Gonca Yıldırım'ı görüp yıldırım aşkına tutulunca 2010 yılında bitti. 30 yıllık eşini boşayan Aziz Yıldırım bir yıl sonra yeni karısıyla nikah kıydı.

Çocukları: Aziz Yıldırım'ın 2'si ilk karısından olmak üzere toplam 3 çocuğu bulunuyor. İlk eşinden olan çocukları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi. İkinci eşinden dünyaya gelen kızı ise Yaz Yıldırım. Aziz Yıldırım'ın hiç oğlu olmadı. Kızlarından olan torunları da kız oldu.

aziz yıldırım

Fenerbahçe Dönemi: Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe 1997-1998 sezonunda başkanlık dönemi başlayan Aziz Yıldırım, döneminde Fenerbahçe futbol takımı ile 4 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu, 3 kez Türkiye Ligi ikinciliği, 1 kez Türkiye Süper Kupası, 1 kez Atatürk Kupası, 1 kez Başbakanlık Kupası şampiyonluğu elde ederken, uluslararası bazda 2008 Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti olmuştur. Amatör branşların tamamında Aziz Yıldırım döneminde şampiyonluklar kazanılmış ve avrupada bir çok amatör branşta başarılar elde edilmiştir.