KİM KİMDİR

Oğuz Haksever

Oğuz Haksever

Oğuz Haksever savcı bir baba ve Karadenizli bir annenin çocuğu olarak 1957 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Babasının ismi Sabri Haksever annesinin adı Asiye Haksever. Oğuz Haksever'in 2 kardeşi var. Ağabeyi Prof. Dr. Cengiz Haksever, Amerika’da Rider University’de dekanlık yaptı. Kızkardeşi Yıldız Ünlüyurt ise emekli bir subayın eşi. 

Oğuz Haksever Ankara, Çankaya Lisesinden 1974 yılında mezun oldu. 1974-1979 yılları arasında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin (Gazi Üniversitesi) İşletme Fakültesi'nde eğitim gördü. Mezun olunca Amerika'da Texas A&M Üniversitesi'nde İngiliz Dili Enstitüsü'ne gitti.

Oğuz Haksever'in meslek hayatı
1979 yılında mezun olduktan sonra açılan sınavları kazanarak TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nda muhabirliğe başlayan Oğuz Haksever, Irak'taki Körfez Savaşı'nı ve Yugoslavya İç Savaşı'nı izleyenlere sundu. 1991 yılından sonra; sırasıyla Show Tv, Kanal 6 ve ATV haber merkezlerinde muhabir, editör ve sunucu olarak çalıştı. Bu kanalların haber merkezlerinin kuruluşlarında görev aldı.

1991 yılından sonra; sırasıyla Show Tv, Kanal 6 ve ATV haber merkezlerinde muhabir, editör ve sunucu olarak çalıştı. Bu kanalların haber merkezlerinin kuruluşlarında görev aldı. 2000 yılında çalışmaya başladığı NTV'de Haber Müdürlüğü, Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Bu süre içinde çeşitli tartışma programlarını ve özel yayınları hazırlayıp sundu. İçeriğinde 'O' an başlığı altında haber fotoğraflarını yorumladığı "Ve İnsan" programını 2003-2010 yılları arasında hazırlayıp ekrana getirdi. 'O' an adıyla iki kitabı bulunuyor.

Haksever, NTV'de hafta içi editör ve anchor olarak çalıştı. Ayrıca "Son Söz" adlı tartışma programının moderatörlüğünü yaptı. "Gerçek Orada Bir Yerde" adlı 13 bölümlük bilim-kültür programının moderatörlüğünü de üstlendi. NTV Radyo ve Kral FM'de de Gazeteci Mehmet Barlas'la birlikte "Makam Farkı " adlı müzik programını hazırlayıp sundu. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak yer aldı, atölye çalışmaları yürüttü, seminerler, konferanslar verdi.

30 Ağustos 2019 tarihi itibariyle NTV'deki görevinden istifa etti. 

Oğuz Haksever'in eşi ve çocukları

Evli olan Oğuz Haksever'in 1986 doğumlu bir oğlu var. 28 yaşındayken evlendiği ve uzun yıllar aynı yastığa baş koyduğu eşi öğretmen. Medyadan uzak duran eşi için Oğuz Haksever verdiği bir röportajda şöyle diyor:
-Onun bir türlü benim mesleğimi algılayamaması gibi bir dönem yaşadık. Hala devam eder. Bayram döneminde hangi gün yayın yapacağım diye listeye baktım, kara kara düşünüyorum, eve gideceğim ve o listeyi ona anlatacağım diye. Çünkü bayramda çalışmamı kabullenemeyecek. O babasının hayatına alışmış, sabah git akşam gel istiyor, halbuki ben sabah çıkıyorum, Samsun’dan vs haberim yayınlanıyor. Karadeniz tarafım konusunda ondan çok şey öğrendim.