KÜLTÜR SANAT

Bollywood aktörü Khan hayatını kaybetti

Son dakika... Slumdog Millionaire, Pi'nin Yaşamı ve Jurassic World filmlerindeki rolleriyle tanınan ünlü Bollywood aktörü Irrfan Khan, 53 yaşında hayatını kaybetti.

BBC Türkçe'nin haberine göre , uzun süredir kanser ile savaşan Hintli aktör Irrfan Khan’ın, Hindistan ’ın Mumbai şehrinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

2018 YILINDA TEŞHİS KONULMUŞTU

Mart 2018’de kendisine nadir görülen bir kanser türü olan tümör teşhisi konduğunu açıklayan Khan, kapsamlı bir tedaviden sonra son filmi Angrezi Medium’u çekebilecek kadar sağlığına kavuşmuştu.

BOLLYWOOD VE HOLLYWOOD FİLİMLERİNDE YER ALMIŞTI

Irrfan Khan Pi’nin Yaşamı ve The Namesake gibi çeşitli Hollywood filmlerinde de rol almıştı. Irrfan Khan; Saeed Jaffrey, Roshan Seth ve Om Puri gibi iz bırakan Hintli aktörlerdendi.

Sadece Irrfan olarak da bilinen ünlü oyuncu, ağırlıklı olarak Hint sinemasındaki çalışmalarıyla tanınsa da İngiliz filmleri ve Hollywood’daki çalışmalarıyla da biliniyor.

IRRFAN KHAN KİMDİR?

7 Ocak 1967 doğumlu olan Irrfan Khan Hint sinemasının yanı sırada Britanya ve ABD yapımı filmlerde rol almıştır. 30 yıllık kariyerinde 50 yerli filmde rol almış ve pek çok ödüle layık görülmüştür. Eleştirmenlerce Hindistan’ın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilmekteydi.

Karişyerindeki ilk rolünü 1988 yapımı “Salaam Bombay!” filminde oynamıştır. Ardından kariyeri açısından zorlu yıllar geçirmiş, 2001 yılında ise The Warrior filmi çıkış yakalayarak Haasil ve Maqbool filmlerinde başrol oynamıştır.

Namesake, Life in a... Metro ve Paan Singh Tomar filmlerinde eleştirmenlerden tam not alan aktör Paan Singh Tomar’daki rolü sayesinde Ulusal Film Ödülleri’nde en iyi aktör ödülünü kazanmıştır.

The Lunchbox, Piku, Talvar filmlerinde rol aldıktan sonra The Amazin Spider-Man, Life of Pi, Jurassic World ve Inferno gibi dev gişe hasılatlı filmlerde yardımcı rollerde boy göstermiştir.

Yorumlar
Günün Manşetleri