KÜLTÜR SANAT

Doğaya karışan efsane yapılar!

Zaman, insanı olduğu gibi yapıları ve doğayı da değiştiriyor, yıpratıyor hatta dönüştürüyor. Bir zamanların görkemli yapıları hatta kentleri zaman içinde yok oluyor ya da kaderine terk ediliyor. Yapıldığı dönemde büyük bir görkemin tezahürü olan yapılar, doğaya yenik düşüp yok olabiliyor. İşte doğaya karışan yapılar...

Kolmanskoppe, Namibiya 
Namibiya'da bulunan Namib Çölü dünyanın en büyük çöllerinden biri olarak biliniyor. Uçsuz bucaksız bir çöl Namib'de kaderine terk edilmiş.

Kolmanskoppe, Namibiya 
Bunların biri de Kolmaskoppe. 1908 yılında Alman demiryolu işçileri için kurulan bu küçük yerleşim sonrasında kaderine terk edildi. Bir dönem dünyanın en önemli pırlanta arazisi olan bölge günümüzde hayalet kasaba görünümünde.

Sigiriya, Sri Lanka 
Hindistan'ın yanı başında bulunan ada ülkesi Sri Lanka, doğa güzellikleriyle dikkat çekiyor. Geçmişi çok eskilere dayanan bir yerleşim yeri olan Sri Lanka tarihiyle de ünlü.

Sigiriya, Sri Lanka 
Sigiriya, Sri Lanka'nın tarihi kalelerinden biri. Ancak günümüzde bir harabe görünümünde. 182 metre yükseklikteki bir tepede bulunan Sigiriya Kalesi, milattan sonra 5. yüzyılda inşa edilmiş bir yapı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Sigiriya, Sri Lanka'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.