KÜLTÜR SANAT

İstanbul'un yedi tepeleri neresidir?

Tarih boyunca dillere pelesenk olmuş "İstanbul yedi tepe" betimlemesi herkes tarafından kullanılır fakat bu 7 tepe nerededir pek bilinmez. İşte, İstanbul'un yedi tepeleri...

Sultan Ahmet ve Ayasofya Camilerinin bulunduğu, İstanbul’a ayak basan her turistin merakla ziyaret ettiği Topkapı Sarayı, Topkapı Sarayı Tepesi ile görülmeye değer bir tepedir. İstanbul'un kalbi olan Topkapı Sarayı tepesi, Aya İrini, İbrahim Paşa Sarayı, Alman Çeşmesi, Küçük Ayasofya Camisi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Cağaloğlu Hamamı, Sirkeci Garı ve Yeni Cami gibi yalnızca İstanbul'un değil tüm dünya için önemli olan miraslara da ev sahipliği yapmaktadır.

Yeni Cami ve Nuriosmaniye Cami’de bulunan Çemberlitaş en bilindik İstanbul tepelerinden biridir.

Tepeler arasında kentin en yüksek bölgelerinden birini oluşturan Beyazıt Tepesi, Mimar Sinan'ın kıymetli eseri Süleymaniye Cami, Beyazıt Camii, İstanbul Üniversitesi ve Süleymaniye civarında bulunan İtfaiye kulesini de içerisinde barındırıyor.

İstanbul'un bir diğer en yüksek tepesi olan Fatih Tepesi, Bizans ve Osmanlı'nın da değerli yapıtlar bıraktığı prestijli bir bölgedir. Fatih Camisi, Bozdoğan Kemeri ve Cami'nin civarında bulunan pek çok yer yerli yabancı turistlerin görmesi gereken bir manzaraya sahiptir.