KÜLTÜR SANAT

Katolik rahip Kudüs şairi Pakdil'e övgüler yağdırdı

Uluslararası Kudüs Adalet ve Barış Komitesi Başkanı Rahip Manuel Musellem, Kudüs şairi merhum Nuri Pakdil'in vefatının ardından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederken Pakdil'e Kudüs'ün oğlu diye seslendi.

Kudüs şairi Nuri Pakdil'i geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurlamıştık. Türkiye'nin dört bir yanından merhum şair için taziyeler yayınlanırken bir açıklamada Katolik dünyasından geldi.

KUDÜS'ÜN OĞLU

Filistin halkının Pakdil'i asla unutmayacağını söyleyen Katolik Rahip Musellem açıklamasında Kudüs şairini Kudüs'ün oğlu diye nitelendirdi.

"O Kudüs'ü seviyor, o Kudüs'ün oğlu. Onu Kudüs; ulusal, medeni, dini, kültürel ve ulusal boyutlarda eğitti. Edebiyat ve şiir alanlarındaki yaratıcılığın tam da buradan geliyor."

ÖLÜM SENİ KUDÜS'E GÖTÜRDÜ

Pakdil'e 'Kudüs şairi' diye hitap eden Musellem, Kudüs’e doğru meylediyordun ve ölüm seni Ankara'dan aldı Kudüs'ün kalbine, mübarek Mescid-i Aksa'ya götürdü. Ve orada, Mescid'i Aksa'nın duvarında ve kalbinde senin adın, senin hatıraların yaşıyor. Ey Kudüs Şairi, sen Kudüs'ün uyku nedir bilmeyen göz bebeğisin." dedi.

Musellem açıklamasında 'Ankara’ya defnedilse de o pak naaşın, Kudüs özgürlük saatine bakar ve seni özgürlüğe doğru saniye saniye ilerleyen akrebi olarak görür. Kudüs sevdalıları, bu saatin akrebini iterek barbar siyonistlerin ayak izlerini meydanlarından, caddelerinden, sokaklarından, kiliselerinden ve camilerinden temizlemişlerdir.' ifadelerine yer verdi.

"Kudüs adını zikreden onun sesinin yankılarını duyar, Mescid-i Aksa'da namaz kılan müminlerin zikirlerine karışmıştır ve Kudüs'ün manevi meyvelerinden toplar. Her kim yeryüzünde Kudüs'ü anarsa, Kudüs de onu Allah'ın huzurunda anar. Kudüs şehitleri ve azizleriyle birlikte onun için Allah'tan rahmet ve bağışlanma diler."

KUDÜS'E VUSLAT DUYAN HER İNSAN YÜCEDİR

"Kudüs için şiir söyleyene, Kudüs onun için dans eder; Hayfa, Yafa, Lidd (Lod), Remle, Beysan, Nasıra, Akka, El-Halil, Beytullahim, Nablus, Ramallah ve Gazze gururla ona alkış tutar. Kudüs'ün zılgıt çaldığı birisi senin gibi eşsiz ve yüce bir şairden başkası olamaz. Senin de dediğin gibi ister şair olsun ister lider, isterse de devrimci. Kudüs'e vuslat duyan her insan yücedir."

"Kudüs sende bir fidan gibi dikiliydi ve bugün sen Kudüs'te, Han Ez-Zeyt yolunda, El-Amud Kapısı'nda (Şam Kapısı), Sahire Kapısı'nda, Esbat Kapısı'nda (Aslanlı Kapı), El-Halil Kapısı'nda (Yafa Kapısı), Silvan Çeşmesi'nde, Kudüs surlarında, Mescid-i Aksa surlarında ve Kıyamet Kilisesi'nde dikilisin." 

FİLİSTİN HALKI SENİN MÜCADELENİ HATIRLAYACAK

"Sen Kudüs'ü şiirlerinde ve edebiyatında ölümsüzleştirdin, Kudüs de senin aziz hatıralarını ölümsüzleştiriyor. Filistin halkı, senin kaleminle mücadele verdiğini ve direnişçilere destek olduğunu hatırlayacak. Kudüs'ün bereketi senin üzerine olsun. Daima Allah'a, azizlerine, ailene, arkadaşlarına ve halkına yakın ol. Filistinli tüm Hristiyan ve Müslümanların en içten duaları seninle."

Yorumlar
Günün Manşetleri