KÜLTÜR SANAT

Matrix 4 bomba isimlerle geliyor

Matrix 4’ün çekileceği kesinleştiği günden beri film hakkında birçok söylenti ortaya çıkmaya başladı. Şimdi de Matrix 4 için genç Neo seçmeleri yapıldığı haberi ortaya çıktı.

Dördüncü Matrix filminin konusunun ne olacağını tahmin etmek çok zor. Matrix üçlemesi, hikayenin devam etmesini engelleyecek şekilde sona ermişti. Dolayısı ile dördüncü film, bir devam filmi olamayacak. Bu da Matrix 4 hakkında tahminde bulunmayı fazlasıyla zorlaştırıyor.

Matrix 4’ün çekileceği bu yılın başında kesinleşti. Matrix 4’ün kesinleşmesi ile beraber, filmin ikonik oyuncuları Keanu Reeves ve Carrie-Ann Moss’un da yeni filmde rol alacakları ortaya çıktı. İkilinin dördüncü filmde olacak olması, üçlemenin nasıl bittiğine bakılmaksızın Neo ve Trinity’nin geri dönüşü anlamına geliyor.

Kısa bir süre önce ortaya çıkan yeni bir sızıntı, Matrix 4’ün hikayesine dair küçük de olsa bir ipucu verdi. Justin Kroll, Warner Bros’un yeni filmde genç Neo’yu oynaması için bir oyuncu seçmeye çalıştığını açıkladı. 

Matrix 4’ün, Reeves ve Moss’un projeye katılımı göz önüne alındığında, üçlemenin öncesini anlatan bir film olacağı şüphelidir. Orijinal üçleme göz önüne alındığında, Neo ile ilgili bir geçmişe dönme hikayesi işlenemez. Sonuçta orijinal üçlemenin hikayesinden önce Neo, Bay Anderson olarak sıkıcı bir işte çalışıyordu.

Matrix dünyası, Wachowski kardeşlerin hayal labirentleri ile sınırlı tuhaf bir dünya. Bunun için genç Neo’nun kahramanlarımızı dengeden çıkarmak için anlık bir yanılsama olabileceği ya da genç Neo şeklini alan yeni bir karakterin olması ihtimaller dahilinde. Aynı zamanda Neo’nun genç Neo ile konuştuğunu da görebiliriz. 

Yorumlar
Günün Manşetleri