KÜLTÜR SANAT

Netflix raporu: 'Türkler dizileri en çok nerede izliyor?'

Netflix Türkiye hakkında yaptığı analizde Türklerin dizi ve filmleri en çok trafikte izlediğini açıkladı.

Netflix Türkiye'nin analizini yaptı. Netflix'in hazırladığı raporda en fazla mobil cihazlarda izlenme yine Türkiye’de olduğunu açıkladı. Peki Türkler dizi ve filmleri gün içerisinde en çok nerede izliyor?

Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş toplu taşıma araçlarında, otobüste, metrobüste Netflix yayınlarının izlenmesinde Türkiye’nin bir numara olduğunu söyledi. Netflix, Türkiye'ye yatırım yapmaya 3 farklı dizi daha çekerek devam edecek.

Bilindiği üzere Netflix Türk yapımlarına Hakan Muhafız dizisiyle başlamış ve bu yapım büyük ses getirmişti. 27 Aralık’ta Türkiye’yle birlikte Netflix’in bulunduğu 190 ülkede aynı anda 158 milyon kişiye ulaşacak ve 8 bölüm olarak yayımlanacak Atiye dizisi, dün akşam düzenlenen galayla ilk kez sanatseverlerle buluştu. Netflix, kısa süre sonra Türk yapımı yeni dizisini duyurdu.

Başrolünü Beren Saat'in oynadığı Atiye dizisinin yayına girmesine günler kaldı. Lakin Netflix, Türk yapımlarını Atiye ile de sınırlandırmayarak 3 yeni dizi daha yapılacağını açıkladı.