KÜLTÜR SANAT

'Seyirci anlamadı' diye bir şey yok, anlatamamışsındır!

Yeni vizyona giren 'Cinayet Süsü' filminin oyuncuları Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Cengiz Bozkurt yeni projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Oyunculuğuyla binlerce takipçisinin beğenisini kazanan oyuncu Ali Atay, yönetmen koltuğundaki ikinci projesini seyircilerle buluşturdu.

'Cinayet Süsü' isimli filmiyle ilgili açıklama yapan Atay, filmlerinin öyküsünü yazarken basit ve klasik yaşanmışlıklardan yola çıktığının altını çizerek konudan çok konunun seyirciye veriliş şeklininin daha belirleyici olduğunu ifade etti.

Yeni çıkacak filmin içine sindiğini söyleyen Atay, ''Film bitince uzaklaşıp dışarıdan bakıyorum. Yani bir seyirci olarak söylüyorum bunu. Film her şeyin ötesinde çok komik oldu. Bu tür filmlerin gerçekten seyirciyle buluşmasını istiyoruz." dedi.

CENGİZ BOZKURT: 'OKUR OKUMAZ KABUL ETTİM'

Filmde Salih karakterini canlandıran tecrübeli oyuncu Cengiz Bozkurt, projenin senarosunu okur okumaz kabul ettiğini söyledi.

OKURKEN KIS KIS GÜLDÜM

"Senaryoyu okuduğumda -ki çoğunlukla gülmem- aman çocuklar uyanmasın diye kıs kıs, gece 2'de 3'te güldüğümü hatırlıyorum. 'Bu filmin içinde olmam lazım Ali. Hani o kadar sevdim filmi.' demiştim.''

''Aynı dönem dizi yoğunluğundan ötürü katılmama durumu oluşunca, senaryodan daha sonra çıkartıldığını öğrendiğim bir deli sahnesi vardı, hiç olmazsa onda oynayayım istiyordum. Tabii sonra istediğim karakteri yani Salih'i oynamış oldum. Salih'i zaten çok istiyordum. Okur okumaz çok ısınmıştım karaktere. Ali'ye de söylemiştim zaten. Ali de 'Başka kimseyle olmuyor. Senin sesini duyuyorum karakterde.' demişti."

FEYYAZ YİĞİT: 'SEYİRCİ ANLAMADI DİYE BİR ŞEY YOK ANLATAMAMIŞSINIZDIR'

Filmde hem oyunculuk hemde senaristlik yapan Feyyaz Yiğit ise zorlama şakaların filmlerde kaliteyi düşürdüğünü söyledi.

"Hollywood'da yapılmış seri katil filmlerini izledik. Seri cinayetler, psikopatlar, şunlar bunlar... Bizde seri katil diye bir şey yok. Bizde sapık, manyak diyorlar. Bizim düşündüğümüz şey, ülkemizde böyle bir şey olsa gerçekten ne tepki veririz. Çünkü tamamen yabancıyız buna. O yüzden bu durumunun ikna edici olması lazım çünkü sadece filmlerden bildiğimiz bir şey bu bizim."

'SEN ANLATAMAMIŞSINDIR'

"Cinayet Süsü" filmiyle seyirciye salonda geçirebileceği çok güzel 2 saat ve başından sonuna kadar eğlenceli bir film vermek istediklerinin altını çizen Yiğit, "Seyirciyi ben kendimden ayrı görmüyorum. Ali ve Aziz de öyle. Seyirci başka bir şey, biz başka bir şey değil. Bir iş yapıp da 'Seyirci anlamadı.' diye bir şey yok. Sen anlatamamışsındır. Ben de bir seyirciyim. Ben de sinemaya gidiyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri