MAGAZİN

Ahbarüz Zaman kitabındaki kehanetler gerçek mi? İbrahim Bin Salukiyye kimdir?

Koronavirüs salgınını yüzlerce yıl önce Ahbarüz Zaman kitabında anlatan İbrahim Saluki kimdir? Ahbarüz Zaman kitabındaki kehanetler gerçek mi? Mayıs'ta deprem olacak mı? Son günlerde sosyal medyada sık sık paylaşılan Ahbarüz Zaman isimli kitapta geçen ifadeler gerçek mi? Cübbeli Ahmet Hoca konuyla ilgili ne söyledi? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

Koronavirüs salgının ortaya çıkmasıyla birlikte bütün dünya endişeye kapıldı. Salgının küresel boyutlara ulaşması birbirinden farklı kehanetleri de tekrar gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında sık sık gönderilen Ahbarüz Zaman isimli bir kitapta yazılanlar ise görenleri şaşkına uğrattı.

AHBARÜZ ZAMAN KİTABINDA NE ANLATILIYO?

Yazarının bin yıl önce yaşamış olduğu söylenen eserde bugünlerde yaşanan olayların tek tek sıralanmış olması görenlerin ağzını açık bıraktı. Peki İbrahim Bin Salukiyye isminde bir şahsın yazdığı öne sürülen Ahbarüz Zaman isimli kitap ne anlatılıyor?

İşte kitapta geçen ifadeler...

İbrahim Saluki'nin yazdığı iddia edilen Ahbarüz Zaman isimli kehanet kitabında bugünlerde yaşanan çekirge sürülerinin saldırıları, salgın hastalıklar gibi hadiselerden bahsediliyor. Konuyla ilgili kısımda en sondaki ifadeler ise okuyanları telaşlandırdı. İşte o kısmın Türkçe çevirisi:

''İki rakam eşit olunca o zamanın hastalığı yayılınca hacılar ziyaretten men edilince velveleler gizlenince çekirge istilası olunca Rum meliki ani bir hastalıkla ölünce kardeş kardeşten korkunca çldeki yahudiler gibi olduğunuz zaman fiyatlar yükselip işler kesata uğradığı zaman çocukların saçlarını ağartan insanların üçte birinin öleceği temelleri yıkan Mayıs depremini bekleyin''