MAGAZİN

Bu firma isimlerinin hikayelerini duyunca çok şaşıracaksınız

Sahibi Türk fakat ismi yabancı olan firmaların isimlerinin nereden geldiği okuyanları şaşkına çeviriyor. Firma isimlerinin altındaki bambaşka hikayeleri sizler için derledik...

İlk zamanlarda 'Kulis' ismiyle kurulan “denim” ve “mont” üreticisi firma yabancı ülkelere açılırken sorun yaşamamak amacıyla ismini Colin's olarak değiştirdi. Firmanın sahibi Aksaray doğumlu olan Nurettin Eroğlu'dur.

LC Waikiki 1985 kurulan Fransız markasıdır. 'LC' ismi Les Copains yani 'arkadaşlar' kelimesinden gelmektedir. Waikiki isminin ise bambaka bir hikayesi var. Firmanın kurucu olan iki ortak uçak seyahatinde Waikiki plajının üzerinden geçerken bu ismi firmalarına koymaya karar verirler.

1991 yılında Taha Grup tarafından kurulan Tema Tekstil, işe Türkiye'de bayilik alarak başlamıştır. 2000 yılında ise LC Waikiki firmasının tüm haklarını satın alarak bünyesine katmıştır.

Şaşıracaksınız fakat Englısh Home'da bir Türk firması. Turgut Aydın Holding'e ait olan firmanın bu ismi kullanmasındaki maksat İngiliz tarzı ev ürünleri satmasından kaynaklanıyor.