MAGAZİN

Devletine küfür etmeyip teşekkür eden gençlerimiz de var! Yurt kapılarına bu notları astılar

İtalya'da yaşayan ve koronavirüs tehdidi sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından özel uçaklarla alınarak Samsun'a getirilen gençler 14 gün boyunca karantinada kaldıkları yurdun duvarlarına teşekkür notları astılar.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yurt dışından özel uçaklarla Türkiye'ye getirilen bir grup genç canlı yayın esnasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ağıza alınmayacak küfürler etmişlerdi. O görüntüler kısa zamanda tepki toplamış ve emniyet harekete geçti. 

Görüntüleri izleyen vatandaşlar da tepkilerini dile getirmek amacıyla soluğu devlete küfür eden öğrencilerin kaldığı yurdun önünde aldılar. Yerleri ve kim oldukları tespit edilen gençler için düğmeye basan emniyet görevlileri, devlete küfür eden öğrencileri gözaltına aldı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan bu sinir bozucu görüntülerin yanında tebessüm ettiren görüntüler de gelmeye başladı...

İtalya'nın Roma ve Milano kentlerinden THY'nin uçağıyla 25 Mart'ta Türkiye'ye getirilen 401 öğrenci, 14 günlük karantina sürelerinin bitmesini, yerleştirildikleri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Samsun'daki Münevver Ayaşlı Yurdu'nda bekliyor. 

Odalarından tam 6 gündür çıkmayan öğrencilerin kendilerine verilen hizmete kapılara ve duvarlara astıkları notlarla teşekkür ettiler.

İtalya'nın Bologna kentinden getirilen Yıldız Teknik Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Gizem Mahmutoğlu, yurdun kapısına babası Ali Osman Mahmutoğlu'dan gelen mesajı yapıştırdı.

Babasına kaldıkları yurtta kendilerine sevgi ile yaklaşıldığını aktardığını belirten Mahmutoğlu, "Babam bana Whatshapp üzerinden bir mesaj attı. Çok duygulandım ve ben de onu yurt görevlilerine ifade etmek için kapıya astım." dedi.