MAGAZİN

Hababam Sınıfı Tatilde nerede çekildi? Hababam Sınıfı Tatilde oyuncuları kimlerdir

Bir zamanlar yıldız kadrosuyla binleri beyazperdeye kilitleyen Yeşilçam'ın efsane filmi Hababam Sınıfı Tatilde televizyonda seyirciyle buluştu. Yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez'in oturduğu yapımda Hababam Sınıfı'nın haylaz öğrencilerinin kahkaha tufanına sebep olan izci kampı maceraları anlatılıyor. Filmi televizyonda izleyen birçok insan merak ederek 'Hababam Sınıfı Tatilde nerede çekildi?' diye arama yaptı. Hababam sınıfı oyuncuları kimlerdir, hangi ormanda çekildi? İşte tüm merak edilenler.

Yeşilçam'ın efsane yapımlarından olan Hababam Sınıfı Tatilde filmi televizyonda seyirciyle buluşuyor. Kemal Sunal, Halit Akçetepe, Şener Şen, Ayşen Guruda, Tarık Akan, Adile Naşit ve Münir Özkul gibi Yeşilçam efsanelerinin rol aldığı 1987 yapımı filmİinin yönetmenliğini Ertem Eğilmez yaptı. Şen şakrak ve biraz da muzip Hababam Sınıfı öğrencilerinin İzci Kampı maceraları komedi tufanına neden oluyor. İzleyicilerin merak ettiği konular ise Hababam Sınıfı Tatilde konusu nedir, oyuncları kimlerdir ve Hababam Sınıfı Tatilde nerede çekildi? İşte film hakkında tüm merak edilenler...

HABABAM SINIFI TATİLDE KONUSU

Paraya sıkışan okul müdürü daha çok gelir elde etmek amacıyla okula kız öğrencileri de kabul eder. Bu bile başlı başına Hababam Sınıfı'nın ortalığı karıştırması için yeterli bir olayken devam eden süreçte Mahmut Hoca okulu İzci kampına göndermeye karar verir. Hababam Sınıfı'nın biraz haylaz biraz komik biraz muzip tiplemelerinin kampta yaşadıkları komedi seline dönüşüverir...

HABABAM SINIFI TATİLDE OYUNCULARI KİMLER?

Münir Özkul – Kel Mahmut
Kemal Sunal – İnek Şaban
Adile Naşit – Hafize Ana
Şener Şen – Badi Ekrem
Avni Yalçın – Edebiyat Hocası Avni
Feridun Şavlı – Domdom Ali
Ahmet Arıman – Hayta İsmail
Sevda Aktolga – Sevda
Ayşen Gruda – Ayşe
Muharrem Gürses – Okul müdürü
Ayben Erman – Sevtap
Teoman Ayık – Öğrenci
Filiz Bozkurt – Filiz
Sevtap Erdemli – Sevtap
Ergin Orbey – Hüseyin Şevki Topuz
Cem Gürdap – Tulum Hayri
Ertuğrul Bilda – Külyutmaz
Talat Dumanlı – Sıtkı Hoca
Hayri Karabey – Rıza Hoca
Ali Yalaz – 317 Şeref (Mahmut Hoca'nın eski öğrencisi iş adamı)
Hakkı Karadayı – Veysel Efendi
Sıtkı Akçatepe – Paşa Nuri

HABABAM SINIFI TATİLDE NEREDE ÇEKİLDİ?

Hababam Sınıfı serisinin 4. filmi olan Hababam Sınıfı Tatilde, 1976 yılında çekimlere başlanıp 1977 yılında yayınlanmıştır. Toplam 78 dakika süren filmin yapımcılığını Arzu Film üstlenmiştir.

Hababam Sınıfında kullanılan okul, aslında Validebağ Korusu içerisinde yer alan Adile Sultan Kasrıdır. Filmin orman sahnelerinin ise Belgrad Ormanında çekildiği düşünülüyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri