MAGAZİN

'İnci Küpeli Kız' tablosunun bilinmeyenleri ortaya çıktı! Kim bu kız?

Dünyaca ünlü 'İnci Küpeli Kız' tablosunun sırrı ortaya çıkıyor. 17. yüzyılda Hollandalı sanatçı Johannes Vermeer'in tuvalinden dökülen efsane tablo hakkında bilinmeyen bilgiler keşfedildi. İki yıllık restorasyon döneminde özel teknolojik yöntemlerle incelenen tablo da daha önce fark edilmemiş detaylar bulundu.

Sanat dünyası tarafından 17. yüzyılın en önemli eserleri arasında kabul edilen 'İnci Küpeli Kız tablosunun özel teknoloji kullanılarak yapılan incelemesinde kirpik ve yeşil perde gibi yeni detaylar ortaya çıkarıldı. Tablonun yapılış sırlarına ilişkin dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı...

1665 yılında Hollandalı ressam Johannes Vermeer tarafından yapılan ünlü tablo, iki bilim insanı tarafından Xray ışınları ve mikro görüntüleme teknolojisiyle tarandı.

Efsanevi resim, 2018'in başlarından bu yana Hollanda'nın Lahey kentinde Mauritshuis Müzesi’nde özel olarak inşa edilmiş bir cam odada tutuluyor.

'HOLLANDALI MONA LISA'

Araştırmacılar, 'Hollandalı Mona Lisa' olarak da adlandırılan tabloyu tamamlamak için ressam Vermeer'in, Peak District  bölgesinden pigmentler kullandığını belirlediler. 

Mikroskobik incelemelerde Vermeer'in fırçalarından boyaya gömülü küçük parçalar da çıkarıldı.