MAGAZİN

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayati film oluyor! Bakın senaryosunu kim yazacak... Cem Yılmaz'ın filmini yazmıştı

''Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak'' diyerek sadece bir marşa başlamayan aynı zamanda çağrısını bir milletin tüm evlatlarına duyuran istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Çekim ve vizyon tarihi belli olan filmin senaryosunu yazan ismi Cem Yılmaz'ın meşhur yapımından tanıyoruz... İşte Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu edinecek filme dair tüm ayrıntılar...

Türkiye'nin ulusal kurtuluş mücadelesinin ve kanla savunulmuş bir vatanın ne şartlarda yeniden kazanıldığını anlatan İstiklal Marşı'nın hikayesi, yeni bir filmle Beyaz Perde'ye aktarılıyor. 

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un yaşamını da anlatacak olan "Akif" filminin hem çekileceği hem devizyona gireceği tarih belli oldu.

Laleli'de bir Azize, Zerda, Aliye gibi filmlerle adını duyduğumuz ünlü yönetmen Kudret Sabancı'nın yönetiminde çekilecek olan "Akif"'in yapımcılığını ise Tarçın Film yapacak. 

Filmin senaristi ise Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un efsaneler arasına girmiş olan filmi Her Şey Çok Güzel Olacak, Balalayka gibi filmlerin senaristi Hakan Haksun.