MAGAZİN

Kuruluş Osman'ın pabucu dama mı atılıyor? TRT'nin bomba projesi! Nizam-ı Alem dizisi ne zaman başlayacak, oyuncuları kim, konusu ne?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile Türk dizi tarihinin en çok izlenen yapımlarından birine imza atan TRT, dönem dizilerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğindeki Kuruluş Osman dizisinin ATV ekranlarına transfer olmasıyla oluşan boşluk dev bir proje ile doldurulacak. TRT'nin yeni tarih dizisi Nizam-ı Alem, büyük ses getireceğe benziyor. Peki Nizam-ı Alem dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Nizam-ı Alem dizisi ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...

TRT ekranlarında Nizamı Alem isimli yeni bir dizi başlıyor. Ülkede ve dünyada nizamı sağlamak, düzeni yeniden kurmak ve inşa etmek anlamlarına gelen Nizamı Alem Selçuklu dönemini anlatan bir dizi olacak.

Selçuklu Devleti’nin hem Anadolu’ya hem de bölgeye hakim olan düzenini anlatacak olan Nizamı Alem dizisini Diriliş Ertuğrul'un senaristlerinden Serdar Özonalan kaleme alacak.

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan Nizamı Alem dizisi Akli film tarafından hazırlanacak. ‘Kuşlarla Yolcululuk’ dizisini yapan ve yakında yayınlanacak olan ‘Hay Sultan’ dizisini hazırlayan Akli Film, TRT 1’de yayınlanması için Nizamı Alem dizisi ile anlaşmaya vardı. 

 Senaryosunu Serdar Özonalan‘ın kaleme aldığı ve Selçuklu dönemini anlatacak olan dizinin adı Nizami Alem olarak kesinleşti. Diriliş Ertuğrul’un da ekibinde yer alan Serdar Özönalan dizinin tek senaristi olacak.