MAGAZİN

La Casa De Papel Türkleri işkenceci olarak gösterdi!

La Casa de Papel geçtiğimiz cuma günü merakla beklenen 4. sezonuyla tüm dünyayla aynı anda Netflix'den yayınlandı. Ancak Türkiye'de Osman karakteri sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Netflix'in fenomen dizisi La Casa De Papel'e, Türk bir karakterin katılıp katılmayacağı uzun süredir merak konusuydu. Türkiye'de çok sevilen fenomen dizi La Casa De Papel'in 4. sezonunda diziye bir Türk karakter dahil oldu. Ancak Osman adındaki karakterin işkenceci bir 'kötü adam' olması dizinin Türkiye'deki hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Oğulcan Güzeller'in canlandırdığı ve Cezayir'de ileri düzey tekniklerle işkence yapabilen Osman'ın, soygun ekibinde yer alan Rio'ya kendi mezarını kazdırıp, 12 gün boyunca işkence yapması izleyenlerin tepkilerine neden oldu.

Sosyal medyada Netflix'in daha önceki bazı yapımlarında da 'Türk düşmanlığı' yaptığı, Türk karakterlerin hep 'kötü adam' olduğu yönünde yorumlar yapılarak, Netfilx'in bu tutumuna tepki gösterildi: "Biz İstanbul, Ankara beklerken Osman adında işkenceci olarak diziye giriş yaptık. Türk olduğu iyice belli olsun diye bir de bıyık eklemişler.."

"Rio'ya kendi mezarını kazdırıp, işkence yapan karakterin adının Osman ve Türk olması tesadüf mü? Sanmam..."
Netflix'in yabancı yapımlarında bir Türk 'prototipi' oluşmaya başladığı, Türkiye'nin ve Türklerin hep negatif, 'kötü adam' olarak gösterilmesinin bir algı oluşturmak için kasten yapıldığı iddia edildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri