MAGAZİN

MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu'na MHP'den 'çin tuzu' tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Vahapoğlu, MasterChef isimli TV programında Çin tuzundan övgü dolu sözlerle bahseden Somer Sivrioğlu'na ''Ne karşılığında reklam yapıyor?'' diye sordu.

Önceki akşam MasterChef'te Somer Sivrioğlu "Çin tuzu" olarak bilinen monosodyum glutamat kararında kullanılması halinde çok zararlı olmadığını söyledi.

Bu sözlerine ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Vahapoğlu "Bu adama Çin tuzunun reklamını ne karşılığı yaptın diye birisi sormalı" sözleriyle karşılık verdi.

''MANTIKLI KULLANILIRSA ZARARLI DEĞİL''

Sivrioğlu, programda "Çin tuzu"nu eline alarak yarışmacılara "İnsanlar monosodyum glutamatın kötü bir şey olduğunu düşünüyorlar. Hiç öyle bir şey yok. Mantıklı kullanılırsa çok önemli bir ürün" ifadeleriyle ürünü anlattı.

Somer Sivrioğlu'nun bu sözlerine MHP'den tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Vahapoğlu, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak Tarım Bakanlığı'nı ve RTÜK'ü konuyla ilgili adım atmaya çağırdı.

''GİZLİ REKLAMDIR''

İki kurumu etiketlediği paylaşımında Vahapoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu adama Çin tuzunun reklamını ne karşılığı yaptın diye birisi sormalı monosodyum glutamat (MSG) yiyecklere sahte lezzet katan,bağımlılık yapan, doyma hissini ortadan kaldıran, kalp-damar hastalıkları ve obezitenin öncelikli sebeplerindendir. Gizli reklamdır.''

Yorumlar
Günün Manşetleri