MAGAZİN

Mehmet Ali Erbil gözyaşlarına boğuldu

258 gündür kaçış sendromu hastalığıyla mücadele eden ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, katıldığı magazin programında gözyaşlarına hakim olamadı.

19 Ekim 2018'de evinin banyosunda düşerek yaralanan ve yoğun bakımda tedavi gören Mehmet Ali Erbil, hastalığı ile ilgili ilk kez konuştu. Muzdarip olduğu kaçış sendromu hastalığını anlatırken duygusal anlar yaşadı. 

Dünyada nadir görülen kaçış sendromu hastalığı, Türkiye’de ilk kez Mehmet Ali Erbil’de rastlanmıştı. Erbil’in kızkardeşi Prof.Dr. Yeşim Erbil, Mehmet Ali Erbil’in uzun zamandır kaçış sendromu hastalığı ile mücadele ettiğini söylemişti.

Hastalığı ilerledi

Erbil'in geçtiğimiz sene banyoda düşmesi sonucu meydana gelen kaburga kırığı ve kanama ‘kaçış’ hadisesini hızlandırdı. 

Erbil, 258 gün süren mücadelenin sonunda ilk kez ekran karşısına çıktı. Katıldığı programda soruları yanıtlayan Erbil hastalığını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Erbil yaşadığı süreci şöyle anlattı;

"Yoğun bakımdan çıkıp, normal odaya geçtiğimde hiçbir yerim oynamıyordu.İlk parmağım oynadığından Allah'ım çok şükür dedim.Biraz sol ayağımda kopukluk var. doktorlar eninde sonunda yürüyeceksin dediler.Sonra bir şey batıyor bana. Doktor iğne yapıyor. Ağrı geçmiyor. Parçalı kırık olunca her şeye batmış.İlk akciğere batmış, onu kurtarmışlar, böbreklere zarara vermiş. Diyalize bağlamışlar beni. Bir gecede 2 kez ameliyat etmişler beni. Aynı kan grubu olan 70 ünite kan getirmişler sadece 5 tanesi uymuş. Doktorlar bu durumu açıklayamıyorlar. Kaçış sendromunu tetikledi. Yürüyememem o yüzden kaynaklanıyor. Kendi ilacımı da daha yeni almıştım, bu olay başıma geldi. Ben ayağa kalkacağıma hiç inanmıyordum. Kardeşime ve eşime "böyle bir durum olacaksa benim fişimi çekin" dedim.

Kaçış Sendromu nedir?

Kaçış sendromu hastalığı, kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren bir hastalıktır. Kaçış sendromu, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanıyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri