MAGAZİN

Müslüm Baba şarkılarının aşk kaynağı Muhterem Nur'un hayatından bilinmeyenler! Muhterem Nur kimdir?

Müslüm Gürses nam-diğer Müslüm Baba'nın eşi Muhterem Nur hayatını kaybetti. Muhterem Nur hayatı sevenleri tarafından sorgulanıyor. Efsane sanatçı Müslüm Gürses ile milyonlarca insanın hafızasına kazınmış muhteşem bir aşk yaşayan Muhterem Nur’un hayatını kaybetmesinin ardından Muhterem Nur kimdir sorusu internette en çok merak edilen konu oldu. İşte Muhterem Nur'un zorluklarla geçen hayatı ve Müslüm Baba'yla olan anıları

Rahatsızlığı nedeniyle uzun zamandır tedavi altında olan, Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur, bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü İstinye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

''BEN MÜSLÜM'SÜZ YAŞAYAMAM! ÇABUK ÖLMEM İÇİN DUA EDİN''

Müslüm Gürses'in vefatının ardından çok üzüldüğünü bildiren Muhterem Nur şu sözleri söylemişti: “Ne olur, eğer beni seviyorsanız çabuk ölmem için dua edin. Ben Müslüm’süz yaşayamam. 30 yıl boyunca hiç ama hiç ayrılmamıştık. 4 aydır ondan ayrı, ölü gibiydim zaten. Artık yaşamamın hiçbir anlamı kalmadı. Geçen gün rüyamda beyaz kefenle onu görmüştüm, vedalaşmıştım. Kuşlar gibi elimden uçup gitti. Dün gece hiç uyuyamadım, sabah da öldüğünü söylediler."

3 Mart 2013 tarihinde vefat eden Müslüm Gürses'in nam-ı diğer Müslüm Baba'nın eşi Muhterem Nur bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Ünlü şarkıcının vefat etmesi üzerine birçok hatıra tekrar gün yüzüne çıktı. İnternet kullanıcıları şu sıralarda en çok 'Muhterem Nur kimdir?' gibi sorular aratmaya başladı. İşte Muhterem Nur'un zorluklarla geçen hayatı ve Müslğm Baba'yla hatıralar defterine kazınmış fotoğrafları...

MUHTEREM NUR KİMDİR?

Muhterem Nur; gerçek adı Aysel Muhterem Kısa'dır. 31 Aralık 1932 de Eski Yugoslavya şimdi ise Makedonya sınırları içinde olan Manastır şehrinde dünyaya gelmiştir. 16 yaşındaki annesini doğum esnasında kaybetti, babasını hiç tanımadı. "Anne" dediği teyzesi büyüttü onu. Ona olga adını verdiler.