MAGAZİN

Netflix'in Designated Survivor isimli dizisinin skandal bölümü kaldırıldı! Türkiye Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı arasında geçen diyalog

Dünyaca ünlü dijital dizi-film platformu Netflix'in, Beyaz Saray'da geçen dizisi Designated Survivor'ın Türkiye Cumhurbaşkanı'na yer verdiği sahnesi, RTÜK'ün talebi üzerine yayından kaldırıldı. Peki o sahne neydi? Dizi, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı'nı nasıl gösterdi? İşte merak edilenler...

ABD'nin önde gelen haber sitelerinden Variety ve Deadline'ın haberine göre, Netflix'te yayınlanan Designated Survivor isimli dizide yer alan bir sahne RTÜK'ün talebi üzerine yayından kaldırıldı.

Peki o sahne neydi?

BBC Türkçe'de yayınlanan habere göre, Netflix'in yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yetkililerin talebi üzerine 'yerel kanunlarla uyum içinde olmak için' bir bölümün paltformdan kaldırıldığını duyurdu.

O sahnenin Türkiye ile ilgisi neydi?

Deadline isimli haber sitesinde bulunan habere göre bu bölüm ikinci sezonun yedinci bölümü.

O bölümde neler oluyor?

Bu bölümde oyuncu Troy Caylak tarafından canlandırılan 'Fatih Turan' adındaki Türkiye'nin cumhurbaşkanı olan bir karakter, Kiefer Sutherland'ın canlandırdığı ABD başkanı Tom Kirkman ile karşı karşıya geliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı arasında geçen sahnede neler yaşanıyor?