MAGAZİN

Pakistan'da 'Diriliş Ertuğrul' rüzgarı! Bütün ülkede beğeniyle izleniyor

Pakistan'da Başbakan Imran Han'ın talebiyle Ramazan boyunca devlet televizyonu PTV'den yayınlanan ve baş rolünde ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan oynayan 'Diriliş Ertuğrul' dizisi, ülkede çok konuşulan gündem konuları arasına girmeyi başardı.

Başbakan İmran Han'ın isteğiyle Urduca dublajlı, her gün bir yeni ve iki tekrar bölüm halinde yayımlanmaya başlanan, şimdiden ülkede yıllardır gösterilen birçok Türk dizisinin önüne geçen yapım, izleyicilerin de yaşamını etkileyecek boyutlara ulaştı.

Pakistan'ın Jang kentinde öğretmenlik yapan Muhammed Şamşir Ahmed, yeni doğan çocuğuna "Ertuğrul" adını vererek ülkede bu ismi kullanan ilk babalardan oldu.

Dizideki Ertuğrul karakterinin adaleti sağlamak ve İslam sancağını yükseltmek için birçok acı çektiğini kaydeden Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İzlediğim dizide beni etkileyen Ertuğrul Gazi'nin adını çocuğuma vermek istedim. Şeyhime danıştım, o da Ertuğrul Hüsamettin ismini vermemi istedi. Böylelikle ismin anlamı dinin kılıcı Ertuğrul oldu." diye konuştu.

Oğlunun da tarihteki Ertuğrul Gazi gibi olmasını isteyen Ahmed, "Allah Ertuğrul Gazi'nin soyundan gelenleri çok büyük bir devletin yöneticisi yaptı. İsimler karakterleri yansıtır. Ertuğrul Gazi de tarihte İslam ve adalet yolunda yürüdü. İnşallah benim oğlum da bu yolda yürür." dedi.