MAGAZİN

Şeyh Edebali'nin kızı Bala Hatun kimdir? Osman Bey'le çocuklar oldu mu? Bala hatun hakkında tüm bilinmesi gerekenler

'Bala Hatun kimdir?' sorusunun cevabını merak eden milyonlarca insan internet üzerinden arama yaptı. Her Çarşamba saat 20.00'da ATV ekranlarında reytin rekorları kıran Kuruluş Osman dizisi takipçileri aynı zamanda dizi hakkındaki tarihi gerçekleri de merak ediyor. Bu haftaki bölümde dikkat çeken isim Şeyh Edebali'nin kızı Bala Hatun oldu. Peki Osman Bey'in hanımı Bala Hatun kimdir? Osman Bey'le çocukları oldu mu? İşte Bala Hatun hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Bala Hatun kimdir? Osman Bey'le çocukları oldu mu? ATV ekranlarının dev prodüksiyonuyla dikkat çeken dizisi Kuruluş Osman bu akşam saat 20.00'de yeni bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Kuruluş Osman dizisinde dikkat çeken tarihi karakterlerden birisi de Şeyh Edebali'nin kızı Bala Hatun oldu. 

BALA HATUN KİMDİR?

Dizinin yayınlandığı saatlerde izleyiciler Kuruluş Osman'daki tarihi karakterler hakkında araştırma yapıyor. Yeni bölümün yayınlandığı saatlerde Bala Hatun hakkındaki araştırmalarda artış yaşandığı görülüyor. Peki kullanıcıların merakla araştırdıkları Bala Hatun kimdir?

BALA HATUN TARİHTE KİMDİR?

Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi'nin ikinci eşi, Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesidir. Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapmıştır.

OSMAN BEY'İN ÇOCUKLARI KİMLERDİR?

Osman Gazi 1289 yılı civarlarında Şeyh Edebali'nin kızı Rabia Bala Hatun ile evlilik yaparak güç kazanmıştır. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.