MAGAZİN

Tatil için gelmişti sergi açtı

Kazakistan Almati Kaynar Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Zhanna Bekisheva tatil yapmak için geldiği Muğla’da sanat sergisi açtı.

8 yıl önce Kazakistan'dan gelen Zhanna Bekisheva, Muğla'nın güzelliklerine doyamadı. Tatilini süresiz uzatarak Muğla'da yaşamaya karar veren Bekisheva çok severek yaptığı resim çalışmalarına da ara vermeden devam etti.

34 yaşındaki Ressam ve El İşleri Sanatçısı Zhanna Bekisheva’nın boş zamanlarında yaptığı resimler ve 3 boyutlu eseleri ortak sergilerde görücüye çıkmıştı.

İlk şahsi sergisini Muğla’da bir AVM’de açan Bekisheva, ‘8 yıl önce Marmaris’e tatile geldim ve burada yaşamaya karar vererek kaldım. Resim çalışmalarına devam ederken, 2015’te henüz 3 yaşında olan kızıma çok istediği 3 boyutlu bir Balerin tablosu yaptım. İşte o tablonun fotoğraflarını internette paylaşınca da siparişler de gelmeye başladı.’ dedi.

KARA KARTAL TABLOSU İLGİ GÖRDÜ

Kartal tüylerinden yaptığı tablosu çok beğenilen Bekisheva, ‘Bu ilk kişisel sergimde yer alan Kara Kartal Tablosundaki tüyler; Kazakistan’da dönemi gelince tüy atan kartalların geride bıraktığı tüylerdir. Onları toplayıp tablomda değerlendirdim.’ dedi.

Bundan sonraki hayatını Muğla’da geçirmek isteyen Bekisheva’nın sergisi 1 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

 

Yorumlar
Günün Manşetleri